Joi, 28 martie 2024 - 11:13:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lumea întreagă va suferi - ameninţă Siria


29 septembrie 2014

'Aceste state au comis un act oribil care le va trece pe lista cu ţintele forţelor jihadiste în lumea întreagă', a avertizat purtătorul de cuvânt al Frontului Al-Nosra, Abu Firas al-Souri, într-o înregistrare video difuzată pe internet.

Coaliţia condusă de Statele Unite şi aliaţii lor arabi efectuează de la 23 septembrie lovituri în Siria împotriva poziţiilor deţinute de organizaţia extremistă Statul Islamic (SI), dar vizează în acelaşi timp şi Frontul al-Nosra, grup jihadist clasat de Washington ca 'organizaţie teroristă'. Al-Nosra a pierdut cel puţin 57 de luptători în aceste lovituri, potrivit unui ONG.

'Suntem angajaţi într-un lung război', a subliniat purtătorul de cuvânt al Frontului Al-Nosra. 'Acest război nu se va încheia în câteva luni, sau într-un an, ori în câţiva ani, el va putea dura decenii', a spus el în înregistrarea difuzată pe canalul YouTube al grupului. 'Suntem capabili să rezistăm', a mai spus Abu Firas al-Souri, adăugând că acest 'război nu este îndreptat împotriva Al-Nosra, ci contra islamului'.

El a acuzat ţările arabe care participă la lovituri, afirmând că acestea s-au plasat 'de partea opresiunii şi a necredincioşilor' şi avertizând că 'acest lucru va avea consecinţe'. Statele Unite au făcut cunoscut că au lovit marţi în Siria un grup periculos intitulat Khorassan, însă pentru experţi şi rebeli, este vorba în realitate de jihadiştii Frontului Al-Nosra care luptă alături de insurgenţi împotriva regimului de la Damasc.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro