Marţi, 23 aprilie 2024 - 1:32:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Google „recunoaşte” anexarea Crimeei


13 aprilie 2014

Gigantul american a trasat, pe GoogleMaps, frontiera care nu este recunoscută de nicio ţară din Uniunea Europeană şi nici de Statele Unite.

Deşi comunitatea internaţională a condamnat vehement anexarea Crimeii de către Rusia, nerecunoscând ciuntirea Ucrainei, gigantul Google s-a grăbit să marcheze pe hărţile online noua graniţa trasată arbitrar.

Compania americană a trecut Crimeea, pe hărţile sale online, ca aparţinând Rusiei şi a introdus o frontieră în Europa, care nu este recunoscută nici de UE nici de către Statele Unite. Pe Google Maps apare acum o graniţă „punctată” între peninsula Crimeea şi Ucraina. Totodată, de pe hărţile Google a dispărut vechea granţă de la strâmtoarea Kerci, care delimita Rusia de peninsula Crimeea, notează europeanul.org. La fel ar fi procedat şi gigantul american Apple.

Potrivit publicaţiei citate, şi serviciul rusesc „Yandex” a inclus peninsula Crimeea în componenţa Federaţiei Ruse. Însă, potrivit gazeta.ru, internauţii văd diferit harta în funcţie de locul accesării. Astfel, pentru utilizatorii yandex din Ucraina Crimeea este prezentată drept un teritoriu al Ucrainei, iar cei care accesează serviciul din Rusia văd peninsula ca parte a Federaţiei Ruse.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro