Joi, 13 iunie 2024 - 4:46:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Iranienii vor să interzică zumba: ”Include mişcări ritmice şi dansuri ilegale sub orice formă”


15 iunie 2017

Federaţia sportivă a Iranului a cerut interzicerea zumba, atrăgând numeroase critici în mediul online.

Printre sporturile propuse pentru scoatere în ilegalitate Ministerului Afacerilor Tinerilor şi Sportului se numără şi zumba, care contravine ”ideologiei islamice”, scrie BBC.

”Dorim să dezvoltăm activităţi atletice pentru toţi iranienii în cadrul supremei ideologii islamice”, se menţionează în scrisoarea federaţiei sportive, care adaugă: ”Vă rugăm să interziceţi unele activităţi, precum Zumba, care include mişcări ritmice şi dansuri care sunt ilegale sub orice formă”.

Federaţia Sportului pentru Toţi, cea mai importantă asociaţie sportivă din Iran, este autoritatea care oferă licenţă unei game largi de activităţi sportive. Chiar şi aşa, decizia finală aparţine Ministerului.

Mulţi iranieni au criticat anunţul pe reţelele sociale.
”Oscarul pentru ştirea zilei despre Statul Islamic merge către…”, a comentat un iranian pe Twitter. Un altul a scris: ”Câţi stâlpi are Islamul? Unul este portul obligatoriu al vălului, altul este interzicerea femeilor pe stadioane la meciurile de fotbal, altul este interzicerea concertelor muzicale, altul este împotriva epilatului, iar cel mai recent este împotriva Zumba”.

În Iran există numeroase săli de fitness unde se practică Zumba, disciplină inventată în Columbia în anii ’90. În cazul în care va fi interzis, spun instructorii, acest sport va continua în Iran sub un alt nume.

Peste 15 milioane de oameni practică dansul şi mişcarea pe muzică energică în toată lumea.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro