Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:58:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vânătoarea, circul şi grădinile zoologice interzise


13 august 2013

Autorităţile din Costa Rica au declarat că au în intenţie să desfiinţeze toate grădinile zoologice din ţară, iar animalele să fie mutate în mediul lor natural. Ministrul Mediului din Costa Rica, Rene Castro, a anunţat campania „Fără cuşti”, o nouă atitudine pentru protejarea animalelor sălbatice, potrivit edition.cnn.com.

Într-o conferinţă de presă, ministrul Castro a anunţat că de anul viitor vor fi desfiinţate primele două grădini zoologice. Acesta a povestit şi o amintire din copilărie legată de acest proiect.

„Bunica mea avea un papagal. Într-o zi l-am dus în grădină, iar pe deasupra a trecut un stol de papagali sălbatici. Al bunicii a zburat cu ei. Am fost destul de mirat, credeam că am avut grijă de el destul de bine. Nu-i lipsea nimic, îi dădeam de mâncare, eram afectuos cu el, dar când a avut ocazia să fie cu adevărat liber a plecat”, a povestit ministrul guvernului din Costa Rica.

Planul guvernului este ca grădina zoologică „Simon Bolivar”, din capitala San Jose, să se transforme în grădină botanică, iar Santa Ana Conservation Center, din vestul oraşului, să devină parc de agrement.

Măsura vine în urma unor critici din partea activiştilor pentru protecţia animalelor, care au spus că animalele din grădinile zoologice din Costa Rica trăiesc în cuşti mici şi insalubre. Cei de la ZOO au contrazis aceste declaraţii şi spun că soluţia Ministerului Mediului nu este realistă pentru că animalele nu se vor adapta în sălbăticie. În Costa Rica, circul cu animale şi vânătoarea sunt interzise.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro