Vineri, 29 martie 2024 - 2:51:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Biserica Catolică a scris greşit numele „Iisus”


13 octombrie 2013

Vaticanul a retras de la vânzare 6.200 de medalii realizate pentru a celebra începutul pontificatului Papei Francisc, după ce a observat că pe acestea era scris „Lesus” în loc de „Jesus”, varianta în latină pentru Iisus.

„Este bine că Iisus este cunoscut pentru capacitatea de a ierta”, glumeşte publicaţia online „The Sideshow”. Biserica Catolica a fost nevoită să retragă din punctele de vânzare medaliile în onoarea pontificatului noului papă, după ce jurnaliştii agenţiei de ştiri „Catholic News Service” au sesizat eroarea şi au publicat pe contul de twitter al redacţiei o fotografie cu o astfel de monedă, pe care se vede clar eroarea.

Medaliile au pe una dintre părţi un portret al Papei Francisc, iar pe cealaltă este imprimată o scenă biblică, înconjurată de o frază în latină despre care Suveranul Pontif a spus că l-a inspirat să urmeze calea Bisericii pe când era adolescent: „Vidit ergo Jesus publicanum et quia miserando antque eligendo vidit, ait illi sequere me./ Iisus, astfel, l-a văzut pe vameş şi pentru că vedea cu milă, l-a ales şi i-a spus «Urmează-mă».”

Potrivit Catholic News Service, patru medalii au fost vândute înainte de a fi retrase.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro