Luni, 21 iunie 2021 - 6:26:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Suedia interzice comercializarea bomboanelor „m&m’s”


10 iunie 2016

Un tribunal suedez i-a interzis  producătorului american de dulciuri Mars să mai comercializeze renumitele sale bomboane de ciocolată M&M’s scrise cu litere mici „m&m’s”, în urma unei solicitări a rivalului Kraft Foods (preluat de Mondelez în 2012), informează AFP.

Tribunalul a decis că logo-ul „m&m’s” este mult prea asemănător cu logo-ul „m” care este utilizat de marca suedeză de ciocolată Marabou (deţinută de Mondelez). Dacă Mars nu va face apel la Curtea Supremă în zilele următoare, decizia tribunalului din Stockholm va fi executorie începând din 30 iunie, dată după care Mars va putea rămâne pe piaţa suedeză numai cu condiţia respectării titulaturii „M&M’s”.

Într-un comunicat de presă, Mars a criticat decizia Curţii apreciind că în opinia sa nu există niciun fel de confuzie între cele două mărci. „Având în vedere decizia curţii vom analiza următorul pas pentru marca noastră în Suedia”, a informat Mars.

Până în anul 2009, Mars nu a vândut bomboane de ciocolată „M&M’s” în Suedia ca urmare a unui acord anterior încheiat cu Marabou, care vinde bomboanele sale de ciocolată cu marca „m” încă din 1957.

Mars Inc deţine mărcile de ciocolată Mars, Bounty, Snickers şi MilkyWay în timp ce rivalul Mondelez deţine mărcile Oreo, Milka, Hollywood, Cadbury şi Toblerone.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(304 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 iunie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro