Joi, 28 martie 2024 - 11:28:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Turcia/ Guvernul anchetează medicii care au oferit îngrijiri manifestanţilor


16 iunie 2013

Guvernul turc a lansat anchete împotriva medicilor care au tratat protestatari de la începutul mişcării de contestare a premierului turc Recep Tayyip Erdogan, acţiuni semnalate de Uniune medicilor din Turcia (TTB), relatează AFP.

"Inspectorul şef al Ministerului Sănătăţii, Iyzzet Tasçi a declarat, într-un mesaj adresat, la 13 iunie, Camerei Medicilor din Istanbul, că a lansat o anchetă asupra infirmeriilor improvizate, care au tratat membrii mişcării de rezistenţă" la Istanbul, a afirmat Osman Ozturk, din partea TTB, în timpul unei conferinţe de presă.

"Aceştia ne cer să le transmitem cu promptitudine lista cu numele celor care au lucrat în aceste infirmerii, dar şi a pacienţilor care au fost trataţi", a adăugat medicul.

Sute de medici, infirmieri, farmacişti şi studenţi la medicină au acordat primul ajutor persoanelor afectate de gazele lacrimogene, de la debutul mişcării de protest, care a fost violent reprimată de poliţie.

"Confraţii care au lucrat zi şi noapte fără să aibă teamă grenadelor lacrimogene sau tunurilor de apă, pentru a trata manifestanţii, ne onorează", a declarat Ozturk, asigurând că organizaţia sa "nu va da numele niciunui pacient sau confrate, către minister".

Întrebat de AFP, Ministerul Sănătăţii a declarat că nu este în măsură să se pronunţe cu privire la existenţa unei asemenea anchete.

Potrivit unui bilanţ publicat de autorităţile din Turcia, protestele s-au soldat cu patru morţi, trei manifestanţi şi un poliţist, şi peste 7.500 de răniţi, dintre care 50 grav.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro