Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 11:36:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Turkmenistanul – ţara în care nimeni nu plăteşte apa, gazul şi electricitatea


20 august 2017

Turkmenistanul ar trebui cunoscut cel puţin pentru anumite legi adoptate de autorităţi.

Cetăţeanul nu plăteşte pentru consumul de gaz, electricitate, apă,e tc. şi în plus are dreptul la 120 de litri de benzină gratuit în fiecare lună. În condiţiile în care litrul de benzină costă 20 de cenţi la un salariu mediu lunar de 300 dolari.

Turkmenistanul este a 4-a ţară cu cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume. Este remarcabil că pricipalele ramuri industriale, agricultura, sistemul energetic şi infrastructura rutieră aparţin exclusiv statului.

S-a păstrat tradiţia de a se oferi apartamente gratuite bugetarilor, iar cei nerăbdători îşi pot lua casă în credit la o dobândă de doar 1%, pe 30 de ani.

Totuşi, meritul unei economii prospere nu le aparţine oamenilor, ci naturii. Costurile mici de trai sunt posibile doar datorită resurselor naturale de acre dispune ţara, şi nu datorită unei economii prospere.

Celelalte ţări ai fostei URSS îi invidiază pe turkmeni pentru condiţiile accesibile de trai, dar să nu ne amăgim. Binele lor are două tăişuri, Una e să fii bogat şi liber într-o ţară dezvoltată şi alta e sa fii sub dictatură cu ”bine” nemeritat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro