Joi, 28 martie 2024 - 9:43:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ucraina: bombardamente intense pe aeroportul din Doneţk


12 ianuarie 2015

Bombardamente intense au avut loc duminică în estul separatist prorus al Ucrainei şi în special în zona aeroportului din Doneţk disputat între armata ucraineană şi rebeli, potrivit unui corespondent AFP la faţa locului.

În timpul după-amiezii, 331 de mineri au rămas blocaţi mai multe ore în mina de cărbune Zasiadko, una dintre cele mai mari din regiune, după o întrerupere de electricitate provocată de bombardamente. Ei au ieşit de acolo nevătămaţi la începutul serii, a anunţat un responsabil al sindicatului independent al minerilor ucraineni, Mihailo Volîneţ, notează Agerpres.

Tirurile intense de artilerie, în principal de rachete Grad şi mortiere trase de cele două tabere, au marcat ziua de duminică şi explozii puternice erau încă auzite la sfârşitul zilei la Doneţk, un bastion al rebelilor proruşi.

Potrivit armatei ucrainene, "grupurile armate ilegale (de separatişti) au crescut numărul şi intensitatea atacurilor lor" a căror "principală ţintă rămâne aeroportul din Doneţk".

"Situaţia rămâne tensionată în zonele Mariupol, Doneţk şi Lugansk", a estimat de asemenea purtătorul de cuvânt militar ucrainean Andrii Lîsenko, care a raportat un soldat ucis şi alţi zece răniţi în ultimele 24 de ore.

După câteva săptămâni de armistiţiu, luptele, care au făcut din aprilie peste 4.700 de morţi, şi-au dublat de joi intensitatea, în timp ce Kievul, Moscova, Berlinul şi Parisul depun eforturi pentru a găsi o soluţie politică la conflict.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro