Sâmbătă, 6 iunie 2020 - 9:54:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Muntele Everest a pierdut din înălţime din cauza cutremurului din Nepal


11 mai 2015

Muntele Everest a pierdut din înălţime din cauza cutremurului de Nepal, arată datele obţinute din satelit, relatează rt.com.

Potrivit satelitului european Sentinel-1A, care a trecut pe deasupra zonei afectate de seismul de 7,8 grade, Muntele Everest, cel mai înalt de pe planetă, a scăzut cu 2,8 centimetri. Pierderea de înălţime a fost cauzată de o eliberare de tensiune din crusta Pământului, au arătat specialiştii de la UNAVCO, un consorţiu de cercetare în ştiinţe ale pământului.

Totodată, o regiune lungă de 120 de kilometri şi lată de 50 de kilometri, aflată în apropierea capitalei Kathmandu, s-a ridicat cu un metru, fenomen care explică parţial distrugerile ample suportate de oraş. Vârful acestei ridicări s-a aflat la doar 17 kilometri distanţă de oraş.

Datele din satelit urmează să fie analizate de o echipă de cercetători de-a lungul următoarelor săptămâni. Roger Bilham, profesor de geologie la Universitatea din Colorado Boulder, a declarat pentru Huffington Post că, probabil, Muntele Everest a pierdut doar 1-2 milimetri din înălţime din cauza cutremurului.

Seismul din data de 25 aprilie s-a produs la 83 de kilometri nord-vest de Kathmandu, la o adâncime de 15 kilometri. Duminică, autorităţile au anunţat că nu mai sunt speranţe de a găsi supravieţuitori printre ruine. Numărul morţilor a trecut de 7.000 de persoane.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(168 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 5 iunie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro