Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:58:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Regulament european privind protecţia datelor cu caracter personal


23 februarie 2013

Comisia de Industrie (ITRE) a Parlamentului European a adoptat opinia despre "Regulamentul privind protecţia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor" cu 33 voturi pentru, 24 împotriva şi o abţinere. Regulamentul face parte din noul pachet legislativ pentru reformarea cadrului legal privind protecţia datelor, propus anul trecut de Comisia Europeana.

Prahoveanca Adina Vălean reprezintă grupul ALDE (Alianta Democratilor si Liberalilor pentru Europa) în Comisia de Industrie. Cele 200 de amendamente pe care le-a depus şi care au fost adoptate schimbă fundamental propunerea Comisiei Europene. Modificările se axează pe stimularea companiilor pentru dezvoltarea mecanismelor interne de protectie a datelor si reduc substantial costurile si sarcinile administrative pentru intreprinderile mici si mijlocii. Vălean consideră că un regulament care se va aplica tuturor companiilor, indiferent de ţara de origine, numărul de angajaţi sau de sectorul de activitate, trebuie să fie flexibil, clar şi coerent.

"Votul reflectă poziţia curajoasă si echilibrata a Parlamentului European fata de o problematica foarte sensibila pentru toti cetatenii Uniunii. Vorbim aici de doua categorii de drepturi: dreptul la viaţa privată şi la protejarea datelor personale şi dreptul de a fi informat şi de a beneficia de avantajele şi oportunităţile erei digitale. O abordare justă nu trebuie să încalce nici unul dintre aceste drepturi. E nedrept şi periculos să portretizăm o întreaga industrie care a creeaza locuri de munca, care asigura cresterea si competitivitatea economica a Uniunii si a Statelor Membre, ca fiind nociva pentru societate. Toti actorii industriali sunt deja sub incidenta unei directive cu privire la protectia datelor cu caracter personal, care, veche de 18 ani, contine si astazi cele mai stricte prevederi din lume. Consider ca un regulament corect trebuie sa asigure protectia datelor cu caracter personal prin responsabilizarea industriei fata de consumator, nu prin penalitati financiare, pentru ca incalcarea increderii este mai scumpa decat orice amenda.", a spus Adina Vălean.

 

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro