Vineri, 29 martie 2024 - 6:43:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Producătorul BlackBerry se pregăteşte de vânzare


18 aprilie 2012

blackberry_groupResearch În Motion, producătorul BlackBerry, a angajat o serie de bancheri pentru a-i ajuta să ia o decizie strategică cu privire la viitorul companiei.
Acţiunile companiei s-au apreciat cu patru procente la aflarea veştii, indicând faptul că investitorii consideră că RIM se pregăteşte de vânzare. Această versiune este una analizată de RIM în ultima perioadă, pe măsură ce vânzările şi preţul acţiunilor s-au prăbuşit în ultimul an, scrie Business Insider.



Samsung, HTC, LG, Motorola şi Nokia ar putea fi tentate să facă o ofertă companiei canadiene pe măsură ce se luptă pentru dominarea pieţei de smartphone. Această piaţă este una unde marjă de profit este mică, iar orice procent în plus la cota de piaţa este foarte important.
Cota de piaţă a Research În Motion nu este foarte mare, dar poate fi un avantaj important pentru oricare din aceste companii, dacă ele ar decide să facă un pas în privinţa achiziţionării RIM.


Preluarea companiei ar fi un avantaj substanţial pentru Microsoft care încearcă din nou să intre pe piaţa smartphone cu o nouă generaţie de Windows Phone 7. O astfel de mutare strategică pentru Microsoft i-ar aduce o poziţie importanta în piaţă, mai ales că RIM are un număr important de clienţi business.


Unirea forţelor Microsoft şi RIM ar putea destrona Apple şi Android din topul preferinţelor clienţilor corporate.
Facebook lucrează la propriul telefon şi ar avea nevoie de expertiză RIM mai ales în situaţia în care Apple şi Google sunt principalii producători de telefoane care rulează aplicaţia mobilă de Facebook.


Amazon are deja pe piaţa propria tableta, Kindle Fire, aşa ca pasulpână la smartphone-uri nu este chiar aşa de mare. Amazon nu se axează pe crearea unor produse de cea mai înaltă calitate, ci vrea să ofere device-uri accesibile ca preţ. Ţinta principală a companiei este că prin intermediul produselor să obţină noi clienţi pentru magazinul lor online şi să crească numărul comenzilor.
Ca orice alt cumpărător, Amazon ar putea dori să schimbe platforma BlackBerry cu Android sau Windows, dar expertiză RIM în gadget-uri ar putea ajuta.
Dell, HP, Acer şi alţi producători de PC-uri reprezintă o altă categorie de posibili cumpărători. Toate aceste companii ar putea vedea în RIM o oportunitate de a intra şi pe piaţa de smartphone sau tablete PC.


Intel a anunţat că urmează să producă smartphone-uri care să fie dotate cu noul lor procesor creat să concureze cu cele ale ARM, folosite şi de Apple.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro