Marţi, 19 martie 2024 - 5:07:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rusia somează Letonia


5 aprilie 2014

Moscova a somat Letonia să-şi schimbe rapid politica în ceea ce priveşte drepturile etnicilor ruşi din această ţară, după ce Comitetul ONU pentru Drepturile Omului s-a declarat îngrijorat de situaţia din statul baltic. Etnicii ruşi reprezintă 27% din populaţia fostei republici sovietice.

Riga a refuzat, însă, în urma unui referendum, ca rusa să devină a doua limbă în ţară. Oficialii letoni se apără şi spun spun că legislaţia urmăreşte corectarea nedreptăţilor din perioada sovietică.

Moscova a anexat Letonia în cel de-al doilea război mondial. Milioane de oameni au fost deportaţi atunci în Siberia, iar populaţii rusofone au fost trimise în statul baltic.

Problema minorităţii rusofone în Letonia afectează de mai mulţi ani relaţiile cu Moscova. Ea este invocată în contextul în care apărarea unor populaţii rusofone a fost motivul invocat de către Moscova pentru intervenţia în Crimeea, peninsula ucraineană fiind anexată Rusiei.

Statele baltice - Letonia, Estonia şi Lituania - au obţinut în martie, de la NATO, o consolidare a misiunilor aeriene de patrulare a teritoriilor lor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro