Joi, 28 martie 2024 - 3:58:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Marea Britanie, răvăşită de furtună


5 ianuarie 2014

Marea Britanie rămâne în stare de alertă, din cauza furtunilor care răvăşesc sudul Regatului Unit, de două zile încoace. Cel puţin o persoană este dată dispărută, după ce s-a aventurat pe ţărm în ciuda valurilor de peste 4 metri, aduse de furtună din Atlantic. Meteorologii avertizează că vremea nu se va îmbunătăţi în următoarele zile, iar pericolul de inundaţii este la fel de mare şi pe ţărm şi în interiorul uscatului, din cauza râurilor ieşite din matcă. Furtunile se îndreaptă şi spre Scoţia.

În ciuda avertismentelor repetate ale autorităţilor, foarte mulţi britanici au venit in zonele de coastă, dornici să vadă cu ochii lor furia valurilor care lovesc ţărmurile Regatului Unit în ultimele zile. Unii şi-au riscat chiar viaţa, doar din dorinţa de a face o fotografie pe care s-o puna apoi pe internet sau să o vândă publicaţiilor interesate.

În comitatul Devon, fluxul a fost atât de puternic încât apa mării a ţâşnit pe uscat prin capacele de canalizare.

În unele locuri, pe coasta comitatului Somerset, valurile au fost atât de puternice, încât au provocat prăbuşirea unei porţiuni de faleză, sub ochii turiştilor imprudenţi.

Dacă pe ţărm situaţia arată primejdios, nici în interiorul uscatului lucrurile nu stau mai bine. În sudul Regatului Unit, mai multe râuri au ieşit din matcă şi ameninţă oraşe, sate, fabrici şi ferme.

Disperaţi, oamenii au cerut ajutorul autorităţilor pentru a-şi duce animalele, de la vite la câini şi păsări, departe de ameninţarea apelor.

Comitetul de urgenţă întrunit în Londra a avertizat că există un risc sporit de inundaţii pe tot ţărmul sudic al Marii Britanii şi le-a cerut localnicilor să respecte ordinele de evacuare, dacă va fi cazul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro