Marţi, 23 aprilie 2024 - 9:33:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Comisia Europeană, surprinsă de modificarea Codului Penal


12 decembrie 2013

Comisia Europeană reacţionează la amendamentele aduse de parlamentarii de la Bucureşti Codului Penal. Oficialii de la Bruxelles atrag atenţia că funcţionarii publici, indiferent de instituţia în care lucrează, trebuie să se supună regulilor de combatere a conflictelor de interese şi a corupţiei.

De asemenea, Comisia Europeană recunoaşte că decizia parlamentarilor români a fost una neaşteptată. Prin amendamentele aduse Codului Penal, parlamentarii au fost scoşi din categoria funcţionarilor publici şi dobândesc astfel o super-imunitate, spun experţii.

O reacţie a venit şi din partea ambasadorului Olandei la Bucureşti, care s-a declarat îngrijorat de adoptarea acestor amendamente, dar şi din partea ambasadei SUA în România.

„Când vorbim despre funcţionari publici, care aparţin puterii legislative, executive, din administraţie, sau din domeniul judiciar, credem că ei trebuie să se supună regulilor de combatere a corupţiei şi a conflictelor de interese. Această schimbare nu a fost adusă în discuţie în niciun moment. Din punctul nostru de vedere, este o decizie la care nu ne aşteptam”, a spus Mark Gray, purtător de cuvânt CE.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro