Joi, 25 februarie 2021 - 9:46:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Scotland Yard susţine că a dejucat "patru sau cinci comploturi teroriste" în 2014


24 noiembrie 2014

Poliţia britanică a dejucat deja "patru sau cinci comploturi teroriste" în 2014, faţă de unul singur cât era media anilor precedenţi, a declarat duminică directorul Scotland Yard înainte de lansarea unei campanii de sensibilizare a publicului, relatează AFP.
   
"În ultimii ani, media a fost de un (complot) pe an, în acest an au fost patru sau cinci", a declarat Bernard Hogan-Howe pentru BBC.
   
"Am constatat o schimbare atât în ceea ce priveşte frecvenţa, cât şi gravitatea comploturilor", a adăugat el, mărturisindu-şi "îngrijorarea tot mai mare" faţă de "lupii singuratici".
   
Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, Marea Britanie a procedat în 2014 la peste 250 de arestări în cadrul luptei antiteroriste.
   
Joi, trei bărbaţi suspectaţi de pregătirea unor "acte teroriste" au fost inculpaţi. Potrivit presei britanice, ei intenţionau să decapiteze o persoană în Marea Britanie, unde nivelul alertei de securitate a fost ridicat la "grav" la sfârşitul lui august, în faţa ameninţării cu atentate legată de Siria şi Irak.
   
Scotland Yard estimează la "peste 500" numărul britanicilor plecaţi să lupte în rândul grupărilor precum Stat Islamic şi se teme că aceştia ar putea planifica atentate la întoarcerea în Statele Unite.
   
Un deputat din Birmingham, Khalid Mahmood, a declarat pentru Sunday Telegraph că această estimare a fost mult subevaluată şi a cifrat la "până la 2.000" numărul extremiştilor britanici.
   Bernard Hogan-Howe a cerut publicului larg să dea dovadă de mai multă vigilenţă pentru a ajuta poliţia. Aceasta va lansa luni o campanie de sensibilizare în acest sens. "Dacă marele public, companiile şi poliţia vor lucra împreună în serviciul securităţii vom forma o echipă incredibil de puternică", a subliniat Bernard Hogan-Howe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(156 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 februarie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro