Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:28:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ce acceptă Germania sute de mii de refugiaţi?


13 septembrie 2015

În timp ce multe dintre ţările europene sunt reticente în a primi valul de refugiaţi, Germania doreşte să se folosească de el în scopuri practice.

Conform estimărilor făcute la Berlin, îmbătrânirea populaţiei şi natalitatea redusă vor duce la o scădere abruptă a forţei de muncă din Germania cu şase milioane de oameni până în 2030. Nemţii vor să anuleze deficitul cu ajutorul refugiaţilor, se menţionează într-o analiză a agenţiei Reuters, citată de Agerpres.

”Dacă vom reuşi să-i instruim repede pe cei care vin la noi şi să le găsim locuri de muncă, atunci vom rezolva una dintre cele mai mari probleme pentru viitorul economic al ţării noastre: insuficienţa forţei de muncă”, a precizat vicecancelarul şi ministru al economiei, Sigmar Gabriel.

În prezent, imigranţii vor avea probleme în a-şi găsi un loc de muncă, dar mediul de afaceri pare să fie foarte interesat de potenţialul celor aproximativ 800.000 de imigranţi aşteptaţi în Germania în acest an.

Nu este ceva nou pentru nemţi să folosească imigranţi pentru ocuparea locurilor de muncă. În ultimii cinci ani, din cele 1,5 milioane de joburi noi, aproape un milion sunt ocupate de imigranţi.

Cu toate că şomajul în Germania este undeva la 6%, există regiuni unde acesta depăşeşte 12%, iar motivul nu este lipsa locurilor de muncă. Problemele sunt legate de calificare.

Nemţii au mare nevoie de ingineri, specialişti IT, medici, asistente medicale, instalatori şi îngrijitori pentru persoane în vârstă.

Primirea imigranţilor înseamnă costuri mari pentru statul german. Dacă mulţi dintre imigranţii sirieni au deja o calificare, aproximativ 20% dintre ei sunt analfabeţi, potrivit declaraţiilor ministrului german de interne, Thomas de Maiziere.

Până la sfârşitul anului, statul german va plăti ajutoare sociale pentru 460.000 de imigranţi, crede ministrul muncii, Andrea Nahles.

Pe lângă toate acestea, angajarea în masă a imigranţilor va duce la scăderea nivelului salariilor, aceştia primind remuneraţii mai mici şi având mai puţine drepturi, avertizează sindicatele germane, care spun că e nevoie de măsuri pentru prevenirea exploatării imigranţilor pentru forţa lor de muncă ieftină.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro