Vineri, 29 martie 2024 - 5:48:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Stare de urgenţă după o erupţie vulcanică în Hawai


7 septembrie 2014

Starea de urgenţă a fost declarată pe "Marea insulă" din Hawaii după erupţia unui vulcan a cărui scurgere de lavă ameninţă locuinţe care ar putea fi evacuate, relatează AFP.

Primarul comitatului Hawaii Billy Kenoi a proclamat starea de urgenţă joi după ce scurgerea de lavă a vulcanului Kilauea, situat în sud-estul insulei, se apropiase la cel puţin un kilometru şi jumătate de zone rezidenţiale.

"Luăm aceste măsuri pentru ca locuitorii noştri să aibă timp să-şi pregătească familiile, animalele domestice, vitele să le evacueze în condiţii de securitate şi fără incidente din Ka’ohe în cazul în care lava va continua să avanseze", a afirmat Billy Kenoi.

Starea de urgenţă permite autorităţilor să închidă drumurile pentru a facilita evacuarea rapidă a riveranilor. Potrivit cotidianului Honolulu Star, lava ar putea ajunge la case în câteva zile. Insula Hawaii, de asemenea numită Marea Insulă, este cea mai vastă din principalele opt insule din arhipelagul situat în Pacific şi care formează al 50-lea stat american.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro