Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:56:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Regele Mihai, la ceremoniile dedicate împlinirii a 900 de ani de la recunoaşterea Ordinului de Malta


7 februarie 2013

Regele Mihai I va participa, sâmbătă, la Vatican, la ceremoniile prilejuite de împlinirea a 900 de ani de la recunoaşterea oficială a Ordinului Suveran Militar de Malta (1113)

Regele Mihai va participa împreună cu principesa moştenitoare Margareta, principele Radu şi principele Nicolae la evenimentul de la Vatican, care se va desfăşura în prezenţa Papei Benedict al XVI-lea.

Regele Mihai răspunde astfel invitaţiei oficiale a lui Fra' Mattew Festing, principe şi mare maestru al Ordinului Suveran Militar şi ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta.

Sâmbătă, de la ora 10.30, Familia Regală a României va participa, la Vatican, la slujba oficiată la basilica Sfântul Petru. La ora 12.00, Papa Benedict al XVI-lea se va adresa participanţilor, iar la ora 13.00, o recepţie va fi găzduită de Suveranul Pontif în sala de audienţe Paul al VI-lea.

Ordinul Suveran Militar de Malta este un ordin religios, de natură tradiţional nobilă, militar-cavalerească. Ordinul este subiect suveran de drept internaţional, activitatea sa desfăşurându-se pe baza Cartei Constituţionale şi a Codului Ordinului, revizuit în anul 1997. Ordinul cuprinde 10.000 de cavaleri, răspândiţi pe întreaga suprafaţă a globului, împărţiţi în trei categorii. Misiunea ordinului este sintetizată de motto-ul "Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum" (Apărarea credinţei şi asistenţă pentru cei săraci).

Ordinul Suveran de Malta a stabilit relaţii diplomatice cu România în anul 1932, sub domnia regelui Carol al II-lea. Primele acţiuni umanitare ale ordinului s-au desfăşurat, însă, pe teritoriul ţării noastre începând cu secolul al XIII-lea.

În zilele noastre, suveranul ordinului a efectuat vizite de stat la Bucureşti, în anii 2002 şi 2011.

Regele Mihai I a făcut o vizită la Roma, la invitaţia suveranului ordinului, în ianuarie 2012, iar principesa moştenitoare şi principele Radu au fost primiţi de suveranul ordinului, tot la Roma, în octombrie 2012.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro