Joi, 28 martie 2024 - 3:54:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Spania este cea mai tolerantă ţară în privinţa homosexualităţii


22 aprilie 2014

Spania este cea mai tolerantă ţară în ceea ce priveşte homosexualitatea, potrivit unui studiu realizat în 40 de ţări asupra ceea ce este considerat a fi sau nu acceptabil moral.

Respondenţii au fost rugaţi să discute moralitatea unor lucruri cum ar fi relaţiile extraconjugale, dependenţa de jocurile de noroc, homosexualitatea, avortul, sexul premarital, consumul de alcool, divorţul şi contraceptivele, în cadrul studiului Global Views on Morality (Percepţii globale în privinţa moralităţii).

La capitolul toleranţă în privinţa homosexualităţii, dintre toate ţările europene care au luat parte la studiu (România nu figurează), Spania este cea mai tolerantă şi Grecia, cea mai puţin tolerantă.

Dintre cele 40 de state care au participat la studiu, cea mai puţin tolerantă este Ghana, unde 98% dintre resondenţi spun că nu tolerează homosexualitatea. Pe locul al doilea la intoleranţă este Egiptul, urmat de Iordania. De asemenea, 72% din ruşi spun că nu tolerează homosexualitatea.

Cea mai tolerantă ţară din top este Spania, urmată de Germania şi Franţa. Dintre spaniolii care au participat la studiu, 55% consideră că homosexualitatea este acceptabilă din punct de vedere moral, doar 6% spunând nu este inacceptabilă, iar 38% spun că problema care se pune aici nu este de ordin moral.

Deşi ţara este predominant catolică, în 2005, căsătoriile între persoanele de acelaşi sex au fost legalizate în Spania. Madrid este un oraş cunoscut pentru parada anuală LGBT, iar oraşul va găzdui World Gay Pride în 2017.

În Statele Unite, 37% dintre respondenţi spun că homosexualitatea este inacceptabilă din punct de vedere moral şi alţi 35% spun că nu este o problemă de ordin moral.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro