Duminică, 7 martie 2021 - 10:18:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Protest Greenpeace la Moscova


6 octombrie 2013

Zeci de oameni au protestat la Moscova faţă de reţinerea a 30 de activişti Greenpeace, în urmă cu două săptămâni. Aceştia sunt ţinuţi într-o închisoare din nord-vestul ţării şi riscă până la 15 ani de detenţie. Ei au intrat în atenţia autorităţilor după ce au încercat să se urce pe o platformă petrolieră din Oceanul Arctic şi au fost opriţi cu focuri de armă de Paza de Coastă.

Manifestanţii s-au adunat în parcul Gorky din centrul Moscovei, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de reţinerea celor 30 de activişti Greenpeace.

„Mii de oameni din toată lumea au mers la ambasadele Rusiei, la birourile Gazprom şi au cerut eliberarea imediată a activiştilor. Bineînţeles că acuzaţia de piraterie este absurdă, ei nu au făcut aşa ceva”, a explicat Vladimir Chuprov, Greenpeace Rusia.

În urmă cu două săptămâni, activiştii Greenpeace au încercat să urce pe o platformă petrolieră din Oceanul Arctic, care aparţine companiei ruse Gazprom. Au fost opriţi, însă, cu focuri de armă de Paza de Coastă.

Organizaţia ecologistă Greenpeace este nemulţumită de planul gigantului rus Gazprom de a demara exploatări petroliere în Oceanul Arctic. Activiştii susţin că deversările de petrol ar putea provoca un dezastru ecologic.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(136 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 5 martie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro