Marţi, 19 martie 2024 - 8:37:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Acesta este unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Pământ


4 septembrie 2017

Huaxi este cel mai bogat sat din China şi a fost fondat de Wu Renabo, fost secretar al partidului comunist. De mult, satul era unul obişnuit, găzduind o comunitate de fermieri, dar acum este considerat a fi un conglomerat de miliarde de dolari în pieţele de oţel şi transporturi, scrie Business Insider.

Locul este considerat ca fiind o utopie comunistă ce se întinde pe 240 de acri şi unde locuiesc 2000 de locuitori ce au asigurare medicală gratuită, educaţie gratuită, case şi maşini luxoase şi cel puţin 250.000 de dolari în bancă. În 2011 a fost celebrată aniversarea a 50 de ani de existenţă a satului prin inaugurarea unui zgârie nori de 328 de metri.

Localnicilor le este interzis să vorbească cu reprezentanţii presei, dar şi să joace jocuri de noroc sau să folosească droguri. Toată lumea munceşte 7 zile din 7 şi dacă părăseşti comunitatea pierzi tot. "Chiar dacă sătenii se îmbogăţesc ei nu au voie să-şi ia cu ei bunurile personale când părăsesc satul, aşa că este greu de crezut dacă ce deţin le şi aparţine", spune Yuan Yulai, avocat al unei firme de avocatură.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro