Marţi, 23 aprilie 2024 - 5:35:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Starea de sănătate a Iuliei Timoşenko s-a deteriorat


18 iunie 2013

Starea de sănătate a fostului premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, aflată în detenţie, s-a deteriorat, a anunţat fiica sa, după ce a vizitat-o la Spitalul Public din Harkiv, unde a fost transferată în urmă cu peste un an, relatează AFP, potrivit Mediafax.

"În timp ce efectua îngrijiri medicale, se simţea rău. Şi acum, când face orice mişcare, este foarte dureros, deşi ia un calmant foarte puternic", a declarat Evghenia, fiica opozantei.

În mai 2012, Iulia Timoşenko a fost transferată de la închisoare la Spitall Public din Harkiv, din cauza unei hernii de disc.

Evghenia a adăugat că mama sa sta aproape tot timpul întinsă, că se mişcă numai cu ajutorul cuiva şi nu este în stare nici măcar să-şi încalţe şosetele.

Încarcerată în august 2011, Timoşenko a fost condamnată două luni mai târziu la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. În prezent, ea este anchetată într-un dosar de fraudă fiscală. Totodată, a fost inculpată pentru complicitate în asasinarea unui deputat în 1996.

Opozanta denunţă o răzbunare politică din partea fostului său rival, actualul preşedinte Viktor Ianukovici.

Acuzaţiile aduse la adresa sa au provocat o criză gravă între Ucraina şi Uniunea Europeană, care a evocat motivaţii politice în aceste procese judiciare şi cere eliberarea opozantei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro