Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:45:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sute de mii de funcţionari din SUA vor intra în şomaj tehnic


25 septembrie 2013

Autorităţile federale din SUA se pregătesc să trimită mai multe sute de mii de funcţionari în concediu fără plată peste aproximativ o săptămână, în cazul în care Congresul nu va reuşi să depăşească impasul cu privire la bugetul pentru anul viitor.

Agenţiile federale au primit încă de săptămâna trecută ordinul de a se pregăti pentru ce este mai rău. "Există suficient timp pentru ca Congresul să ajungă la un acord cu privire la buget. Însă o gestiune prudentă obligă agenţiile să fie pregătite pentru posibilitatea unui impas", a declarat directorul pentru buget de la Casa Albă, Sylvia Burwell.

Potrivit legislaţiei americane, Congresul trebuie să aprobe prin vot creditele necesare pentru ca statul federal să poată să funcţiona normal şi după terminarea anului fiscal 2013, care se încheie luni 30 septembrie la ora 23.59.

Situaţia este similară cu cea din toamna lui 1995 când preşedintele democrat, Bill Clinton s-a confruntat cu un Congres aflat în mâinile republicanilor, care au câştigat controlul ambelor camere după alegerile legislative din 1994. După ce preşedintele Bill Clinton şi-a exprimat vetoul faţă de un proiect de buget considerat mult prea auster, la data de 13 noiembrie 1995 Guvernul federal a trimis aproximativ 800.000 de funcţionari în concediu fără plată timp de cinci zile.

Serviciile vitale (armată, FBI, justiţie, securitate naţională, control aerian) sunt scutite însă programele considerate ne esenţiale vor fi închise. Instituţiile naţionale de sănătate nu vor mai accepta noi pacienţi pentru testele clinice. Centrul de control şi de prevenţie a bolilor va suspenda supravegherea bolilor iar cererile venite de la zeci de mii de solicitanţi de vize şi de paşapoarte nu vor putea fi procesate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro