Marţi, 19 martie 2024 - 7:02:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Turcia pregăteşte un mega proiect


15 aprilie 2013

Canalul „Istanbul”, care a fost proiectat personal de prim-ministrul Recep Tayyip Erdogan, va fi construit la nord-vest de Bosfor şi va trece paralel cu acesta, după cum a relatat Reuters, citând o sursă din cadrul executivului de la Ankara.

Proiectul, anunţat de premierul Erdogan în ajunul alegerilor din 2011, a fost văzut de mulţi turci drept o promisiune electorală. Vineri însă Consiliul central de planificare de pe lângă guvernul turc a aprobat alocarea fondurilor pentru începerea lucrărilor.

Potrivit lui Erdogan, proiectul de construcţie a canalului 'Istanbul' urmăreşte obiective multiple. „Acesta este deopotrivă un proiect energetic, de transport, de dezvoltare urbană, cercetare, proiectare, precum şi de ocupare a forţei de muncă şi de protecţie a mediului. El va permite protejarea mediului în zona Istanbulului, a resurselor de apă, florei şi faunei din regiune”, a subliniat premierul.

Strâmtoarea Bosfor se întinde pe o lungime de 30 km în Turcia, conectând Marea Neagră de Marea Marmara şi separând partea asiatică a Turciei de partea sa europeană. Coasta strâmtorii este foarte dens populată, pe ţărmul său fiind situat oraşul Istanbul, cu o populaţie de peste 11 de milioane de oameni.

 

Împreună cu strâmtoarea Dardanele, Bosfor formează una dintre cele mai importante rute de transport maritim, legând Marea Neagră de Marea Mediterană.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro