Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:26:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Descoperire-şoc: şeful Gestapo-ului, înmormântat într-un cimitir evreiesc


1 noiembrie 2013

Corpul nazistului Heinrich Mueller, şef al poliţiei secrete, a fost îngropat în 1945 într-o groapă comună din cimitirul evreiesc din Berlin - Mitte. Motivele sunt necunoscute.

Ziarul german Bild dezvăluie că renumitul şef al Gestapo-ului, Heinrich Mueller, este înmormântat în cimitirul evreiesc din Berlin. Confirmarea surprinzătoare vine din partea lui Johannes Tuchel, director al memorialului Rezistenţei germane, conform căruia "trupul lui Mueller a fost înmormântat în 1945 într-o groapă comună din cimitirul evreiesc din Berlin - Mitte", districtul central din capitala Germaniei.

Preşedintele comunităţii evreieşti germane, Dieter Graumann, a declarat: "Este o enormă monstruozitate că unul dintre naziştii cei mai sadici este îngropat într-un cimitir evreiesc, murdărind astfel, într-un mod infam, memoria victimelor".

Cercetările de arhivă efectuate de Tuchel au arătat că în ceea ce priveşte soarta şefului nazist al poliţiei secrete, toate serviciile secrete occidentale au urmat o pistă greşită. În opinia lor, Mueller ar fi reuşit să supravieţuiască prăbuşirii regimului nazist.

"Serviciile Secrete au luat o mare păcăleală", a declarat Tuchel, pentru că "în august 1945, corpul lui Mueller a fost descoperit de o echipă de angajaţi temporar în serviciul de înmormântare, într-un mormânt situat în apropierea Ministerului de Aviaţie al Reich-ului".

Tuchel precizează că "trupul lui Mueller purta o uniformă de general şi în buzunarul interior de la piept, pe partea stângă, purta cartea sa de angajat cu fotografia".

Până la acest moment nu s-a descoperit cum a ajuns corpul celui mai nemilos persecutor al evreilor chiar în cimitirul evreiesc din Berlin.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro