Marţi, 19 martie 2024 - 12:26:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Descoperire-şoc: şeful Gestapo-ului, înmormântat într-un cimitir evreiesc


1 noiembrie 2013

Corpul nazistului Heinrich Mueller, şef al poliţiei secrete, a fost îngropat în 1945 într-o groapă comună din cimitirul evreiesc din Berlin - Mitte. Motivele sunt necunoscute.

Ziarul german Bild dezvăluie că renumitul şef al Gestapo-ului, Heinrich Mueller, este înmormântat în cimitirul evreiesc din Berlin. Confirmarea surprinzătoare vine din partea lui Johannes Tuchel, director al memorialului Rezistenţei germane, conform căruia "trupul lui Mueller a fost înmormântat în 1945 într-o groapă comună din cimitirul evreiesc din Berlin - Mitte", districtul central din capitala Germaniei.

Preşedintele comunităţii evreieşti germane, Dieter Graumann, a declarat: "Este o enormă monstruozitate că unul dintre naziştii cei mai sadici este îngropat într-un cimitir evreiesc, murdărind astfel, într-un mod infam, memoria victimelor".

Cercetările de arhivă efectuate de Tuchel au arătat că în ceea ce priveşte soarta şefului nazist al poliţiei secrete, toate serviciile secrete occidentale au urmat o pistă greşită. În opinia lor, Mueller ar fi reuşit să supravieţuiască prăbuşirii regimului nazist.

"Serviciile Secrete au luat o mare păcăleală", a declarat Tuchel, pentru că "în august 1945, corpul lui Mueller a fost descoperit de o echipă de angajaţi temporar în serviciul de înmormântare, într-un mormânt situat în apropierea Ministerului de Aviaţie al Reich-ului".

Tuchel precizează că "trupul lui Mueller purta o uniformă de general şi în buzunarul interior de la piept, pe partea stângă, purta cartea sa de angajat cu fotografia".

Până la acest moment nu s-a descoperit cum a ajuns corpul celui mai nemilos persecutor al evreilor chiar în cimitirul evreiesc din Berlin.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro