Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 12:21:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Thailanda: Armata a decretat legea marţială


20 mai 2014

Armata thailandeză decretat marţi legea marţială în regat, în condiţiile în care ultimele luni statul asiatic este afectat de o criză politică gravă şi manifestaţii antiguvernamentale, soldate cu 28 de morţi şi sute de răniţi, potrivit AFP.

Instaurarea legii marţiale, decizie prin care armata va avea puteri sporite vizează restabilirea „păcii şi a ordinii publice” au anunţat reprezentanţii instituţiei de apărare a statului asiatic la o televiziune controlată de militari.

„Instaurarea legii marţiale nu este o lovitură de stat. Populaţia nu trebuie să-şi facă griji şi trebuie să-şi trăiască viaţa normal în continuare”, au fost sfaturile forţele militare. După anunţ, militarii au preluat controlul principalelor canale de televiziune din Thailanda, informează CNN.

Corespondentul postului australian de televiziune ABC a afirmat că militarii au preluat controlul „punctelor cheie” din capitala thailandeză.

Un consilier guvernamental a declarat ulterior că Guvernul interimar nu a fost consultat cu privire la această decizie şi îşi va păstra atribuţiile. „Declararea legii marţiale este o dovadă a autorităţii militare (...) Guvernul interimar va continua să existe", a subliniat el.

Anterior, oficiali ai serviciilor de securitate au avertizat că Thailanda este în pragul unui război civil, iar armata a avertizat de săptămâna trecută că va interveni pentru a opri criza după moartea a trei protestatari în urma unui atentat.

„Ne temem de tendinţele spre război civil”, a afirmat Tarit Pengdith, şeful Departamentului thailandez pentru anchete speciale citat de AFP. De asemenea, reprezentanţii opoziţiei care stau în faţa clădirii Guvernului vor numirea unui prim-ministru neutru şi cer un nou rânduri de alegeri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro