Marţi, 23 aprilie 2024 - 2:10:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Europarlamentar italian, declaraţie şocantă despre români


22 februarie 2015

Eurodeputatul italian Gianluca Buonanno, membru al partidului xenofob Liga Nordului, afirmă că îi înţelege pe gardienii care au ironizat sinuciderea unui deţinut român, subliniind că nu îi pasă de moartea unui "superinfractor", că astfel s-au economisit bani şi că vrea plecarea tuturor românilor, transmite Mediafax în pagina electronică.

"Nu dau doi bani pe sinuciderea deţinutului român. Aş fi mulţumit doar dacă toţi românii din Italia ar reveni acasă", a declarat eurodeputatul, referindu-se, la postul italian Radio 24, la moartea unui român în Penitenciarul Opera (Milano) şi la comentariile rasiste făcute de gardieni.

"Eu îi înţeleg pe gardieni; un deţinut a făcut un gest revoltător, iar gardienii îşi riscă vieţile pentru 1.200 de euro pe lună. Îi înţeleg pe cei care au făcut anumite comentarii", a spus Buonanno.

După ce moderatorii emisiunii de radio i-au atras atenţia că, de fapt, un om a murit, eurodeputatul italian a adăugat: "Nu îmi pasă absolut deloc că a murit unul. Infractorii de acest fel nu au nicio limită, iar mulţi din această rasă, românii, omoară, comit masacre, pentru câţiva euro. Dacă s-a omorât, a fost alegerea lui, s-au economisit bani. Nu îmi pasă că s-a omorât un superinfractor. Unul mai puţin de întreţinut, sunt de acord cu multe dintre comentariile făcute online".

Un deţinut român s-a spânzurat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un penitenciar situat la periferia oraşului Milano, după ce fusese condamnat la detenţie pe viaţă pentru crimă.

O serie de comentarii controversate au apărut pe pagina de Facebook a Alianţei Sindicatelor Poliţiei Penitenciare (ALSIPPE). "Un român mai puţin. Mie îmi pare rău pentru deţinuţi care se sinucid din astfel de cauze. Dar pentru ăsta, nu; mă întreb ce aşteaptă alţii pentru a-i urma exemplul", scria un agent al poliţiei penitenciare ca reacţie la difuzarea comunicatului despre moartea românului.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro