Vineri, 26 aprilie 2024 - 12:37:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Doliu în întreaga lume! Regina Elisabeta a ll- a a murit, la vârsta de 96 de ani!


8 septembrie 2022

Regina Elisabeta a ll- a a murit joi după -amiază, la reşedinţa sa de la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, a anunţat Palatul Buckingham. ”Regina a murit în pace la Balmoral, în această după-amiază”, este anunţul.

”Regele şi regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, mai arată anunţul

Marţi, Liz Truss, noul prim-ministru al Marii Britanii, a călătorit în Scoţia pentru a primi nominalizarea Reginei, dar de la acest eveniment au fost publicate doar poze.

Monarhia Britanică este una constituţională, suveranitatea aparţinând poporului, iar nu unei persoane, dar rolul de lider al Reginei este departe de a fi unul formal. Regina este permanent informată în legătură cu problemele de stat şi primeşte săptămânal în audienţă pe prim-ministrul Coroanei, cu care discută deciziile de actualitate. Dincolo de acest aspect şi de faptul că deciziile sunt luate de guvern şi de parlament, la fel ca în orice altă ţară democratică, Familia Regală poartă responsabilitatea de a fi un simbol inspiraţional pentru toţi cetăţenii britanici.

Primul copil al ducelui şi ducesei de York (deveniţi ulterior Regele George al VI-lea şi Regina-Mamă Elisabeta), viitoarea Regină Elisabeta a II-a s-a născut la 21 aprilie 1926, în Mayfair, Londra. Datorită apartenenţei la familia regală, ea a avut parte de o educaţie privată, menită să o pregătească pentru viitorul rol de conducător al naţiunii britanice.

A început să-şi asume sarcini publice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în cadrul Serviciului Teritorial Auxiliar. Elisabeta a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii la vârsta de 25 de ani, în 1952, iar primul său premier desemnat a fost sir Winston Churchill.  A domnit timp de 70 de ani, mai mult decât orice alt monarh din britanic din istorie. A fost cel mai longeviv lider al timpurilor sale. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro