Marţi, 16 aprilie 2024 - 2:54:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pedeapsa cu moartea pentru terorişti. O soluţie pentru rezolvarea problemei islamiste?


26 iulie 2015

Ţările vizate de atacuri teroriste încep să răspundă în faţa ameninţării nu doar prin măsuri militare, ci şi prin acţiuni legislative.

Parlamentul tunisian a votat cu o majoritate covârşitoare legea care permite pedeapsa capitală pentru cei găsiţi vinovaţi de acţiuni teroriste, scrie The Guardian.

Modificarea în legislaţie vine la scurt timp după atacurile islamiste petrecute recent în ţara din nordul Africii şi în care şi-au pierdut viaţa zeci de turişti.

Luna trecută, un bărbat a împuşcat mortal 38 de turişti britanici în staţiunea tunisiană Sousse. În martie, alţi doi terorişti au ucis 21 de turişti străini şi un poliţist la mozeul Bardo din Tunis. Ambele atacuri au fost revendicate de gruparea Statul Islamic.

Parlamentarii tunisieni au aprobat noua lege cu 174 de voturi pentru, 10 abţineri şi niciun vot împotrivă, într-o încercare de a face ţara un loc mai sigur.

Organizaţia Human Rights Watch a criticat legea, care, de asemenea, permite autorităţilor să facă arestări mai uşor, precizând: ”Decizia va deschide drumul pentru punerea sub acuzare a dizidenţilor politici drept terorişti, va oferi o putere prea mare judecătorilor şi îi va împiedica pe avocaţi să îşi apere corespunzător clienţii”.

Tunisia este o ţară care a trecut paşnic la democraţie, în urma revoltelor de stradă din 2011, însă armata sa se luptă cu insurgenţii islamişti.

Tunisienii sunt îngrijoraţi că mulţi militanţi sunt pregătiţi în Libia, o ţară vecină. Autorităţile de la Tunis au început securizarea graniţei, construind un zid şi săpând un tunel de-a lungul celor 150 de kilometri de frontieră.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro