Joi, 25 aprilie 2024 - 5:29:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Presa internaţională, despre referendumul din România


31 iulie 2012

referendumPresa de peste hotare a preluat primele rezultate ale exit-poll-urilor de la referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi declaraţiile politicienilor romani, titrând că rezultatul poate fi invalidat din cauza ratei participării la vot.

Agenţia France Presse scrie despre primele declaraţii făcute de preşedintele suspendat Traian Băsescu, precum şi despre cele făcute de preşedintele interimar Crin Antonescu, dar şi de premierul Victor Ponta.

"Preşedintele roman suspendat Traian Băsescu a afirmat duminică seara că a evitat destituirea, romanii respingând, conform acestuia, «lovitura de stat» a majorităţii de centru-stânga împotrivă sa prin neparticiparea la vot în număr suficient pentru validarea referendumului privind plecarea sa", titrează AFP, ştirile transmise de agenţie fiind preluate de numeroase publicaţii francofone.

"Premierul roman Victor Ponta a apreciat duminică că nimeni nu poate «ignora voinţa» a milioane de persoane care au votat în cadrul referendumului pentru destituirea preşedintelui Traian Băsescu, a cărui validitate este încă incertă", mai scrie agenţia France Presse, preluând declaraţiile premierului roman.

De asemenea, AFP preia declaraţiile preşedintelui interimar Crin Antonescu, titrând că "majoritatea de centru-stânga va respecta deciziile Curţii Constituţionale chemată să valideze sau nu referendumul pentru destituirea şefului de stat suspendat Traian Băsescu".

Bloomberg titrează: "Referendumul pentru suspendarea preşedintelui este invalid, arata exit-poll-urile. Preşedintele roman Traian Băsescu a supravieţuit unei a două tentative de destituire în cinci ani după ce un boicot al votanţilor a invalidat referendumul organizat de premierul Victor Ponta pentru eliminarea lui Băsescu".

Agenţia de presă Reuters titrează la rândul său: "Preşedintele roman şi-ar putea păstra poziţia pe baza participării reduse. Participarea redusă la referendumul de sâmbătă pentru destituirea preşedintelui roman Traian Băsescu pare probabilă să împiedice eforturile adversarilor săi de a îl elimina din funcţie".

Postul de televiziune CNBC preia în pagina electronică rezultatele exit-poll-ului organizat de Operations Research şi transmis de postul Realitatea TV conform cărora 87 la sută dintre participanţii la referendum "au votat pentru destituirea preşedintelui Traian Băsescu, însă participarea redusă ar putea invalida referendumul".

BBC News titrează: "Preşedintele roman Traian Băsescu pare să fi supravieţuit unui referendum privind suspendarea să. La închiderea secţiilor de vot cifrele arătau o participare mai mică de 50 la sută, cifra necesară pentru validarea rezultatelor".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro