Joi, 25 aprilie 2024 - 2:57:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Premierul maltez susţine că termenii Brexitului trebuie să fie inferiori statutului de ţară membră UE


12 ianuarie 2017

Premierul Maltei, Joseph Muscat, a declarat miercuri după-amiază că termenii ieşirii Marii Britanii din UE trebuie să fie negociaţi în mod corect, dar Londra nu poate să păstreze beneficiile unui stat membru al Uniunii Europene. Malta deţine în acest moment preşedinţia semestrială a UE şi va juca un rol crucial în lansarea negocierilor pentru Brexit, care ar urmă să înceapă după invocarea articolului 50 de către premierul Theresa May, transmite Reuters.

”Vrem un acord corect cu Marea Britanie, dar un acord corect trebuie să fie inferior statutului de ţară membră a UE. Ei nu pot să ajungă într-o situaţie mai bune decât cea curentă după Brexit”, a declarat Joseph Muscat.

Premierul maltez a explicat că celălalte 27 de state membre trebuie să ajungă la un acord cu privire la poziţia adoptată în negocieri după ce Marea Britanie va anunţa în mod formal - prin invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona - că vrea să părăsească Uniunea Europeană. Acest lucru ar urma să se întâmple până la finele lunii martie, dar executivul britanic ia în considerare pierderea apelului de la Curtea Supremă şi întâmpinarea unui val de ostilitate în Parlament.

Joseph Muscat a precizat că rareori a văzut asemenea unitate între ţările membre ca în discuţiile despre Brexit.

De asemenea, premierul maltez a explicat că ”singurul punct de legătură” în timpul negocierilor va fi reprezentat de Comisia Europeană, care se va consulta periodic - atunci când se va lua o decizie politică - cu guvernele naţionale din UE.

Preşedintele Comisie Europene, Jean Claude Juncker, a explicat că Bruxelles-ul trebuie să demostreze că ieşirea Marii Britanii nu reprezintă sfârşitul pentru integrarea UE.

Premierul Muscat a susţinut că are de gând să joace un rol onest de intermediar între Regatul Unit şi UE.

Preşedinţia malteză va asista la lansarea negocierilor privind ieşirea Marii Britanii din UE, atât timp cât actualul calendar propus este respectat de către Londra.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro