Vineri, 29 martie 2024 - 7:50:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Merkel: Salariul, maşina şi casa Cancelarului Germaniei!


7 februarie 2017

Cancelarul Angela Merkel, care conform revistei „Forbes” este cea mai influentă femeie din lume, duce un trai modest şi are un salariu mai mic decât al preşedintelui Germaniei. Aceasta nu a primit de la stat nicio reşedinţă şi continuă să locuiască alături de soţ într-un apartament din centrul Berlinului. Prima majorare de salariu din ultimii 12 ani a fost în 2012, iar veniturile vor creşte anual cu 5,7%. Astfel, venitul din 2012 al Angelei Merkel în calitate de cancelar a constituit 190 de mii de euro, la care se adaugă şi salariul de deputat – în jur de 100 de mii de euro.

Adresa unde locuieşte Angela Merkel este cunoscută: 10117 Berlin, Am Kupfergraben, 6. Este o casă cu mai multe etaje, iar cancelarul locuieşte într-un apartament de la etajul 4.

Fostul cancelar, Gerhard Schröder, a locuit, cât a deţinut mandatul, într-o reşedinţă de stat cu o suprafaţă de peste 200 de metri pătraţi. Merkel, împreună cu soţul ei, profesorul Joachim Sauer, au preferat să rămână la ei în apartament.

Concediile şi le petrece alături de soţ la munte, iar cheltuielile şi le acoperă din propriul buzunar. Uneori, aceasta merge la vila sa din apropierea Berlinului. Se pare că, vestimentaţia şi-o procură singură.Un alt avantaj e că are permanent maşină la scară, un „Audi A8”. Mai mulţi miniştri şi premieri ai landurilor preferă limuzine blindate de model „Mercedes” sau BMW, dar Merkel a ales „Audi A8”.

Acum câţiva ani a fost schimbată flota de avioane destinate membrilor Guvernului Germaniei, iar acum Angela Merkel pleacă în deplasările de peste hotare cu un Airbus A340. Când pleacă undeva prin apropiere, atunci cancelarul are la dispoziţie un avion mai mic de tip Global 5000. Până a fi schimbată flota aeriană, Merkel folosea un avion Airbus A 310, care avea o vechime de peste 20 de ani şi aparţinea unei companii aeriene.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro