Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:16:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Funeralii naţionale pentru Nelson Mandela


7 decembrie 2013

Nelson Mandela a murit joi, la vârsta de 95 de ani. O ceremonie naţională în memoria fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela va avea loc la 10 decembrie pe stadionul din Soweto, urmând ca înhumarea să aibă loc la 15 decembrie, în satul său Qunu (sud), a anunţat preşedintele Jacob Zuma, citat de AFP.

"Vom organiza funeralii naţionale pentru fostul preşedinte Nelson Mandela, el va fi înhumat la 15 decembrie la Qunu, în provincia Eastern Cape", a declarat Zuma, adăugând că o ceremonie va avea loc la 10 decembrie pe stadionul Soccer City din Soweto, în apropiere de Johannesburg.

"Vom lucra cu toţii împreună pentru a organiza cele mai demne funeralii pentru acest fiu excepţional al ţării noastre şi tată al tinerei noastre naţiuni", a adăugat preşedintele sud-african, adresând mulţumiri pentru toate mesajele de condoleanţe care vin din toată Africa de Sud şi din restul lumii.

Toată săptămâna viitoare a fost declarată "săptămână naţională de doliu" şi va începe duminică, 8 decembrie, printr-o "zi naţională de rugăciune şi reflecţie".

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale lui Mandela va fi depus la Union Buildings, sediul preşedinţiei din Pretoria, în perioada 11-13 decembrie.

Africa de Sud se aşteaptă să primească şefi de stat din lumea întreagă pentru funeraliile lui Nelson Mandela.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro