Marţi, 19 martie 2024 - 5:00:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ce vor canadienii să legalizeze toate drogurile


18 aprilie 2018

Canada va deveni, peste doar câteva luni, prima ţară din grupul celor mai dezvoltate 7 state din lume (G7), care va legaliza complet consumul de marijuana, însă nord-americanii nu vor să se oprească aici.

Partidul Liberal, condus de premierul Justin Trudeau, cere guvernului să mai facă un pas şi să anuleze orice fel de pedeapsă dictată pentru posesia şi consumul drogurilor ilicite.

Ideea va fi dezbătută în cadrul convenţiei partidului, care are loc în această săptămână, însă se bucură de un sprijin puternic în rândul liberalilor.

”Este una dintre chestiunile care ni s-au spus de când eram copii, că drogurile sunt rele şi că este normal să arunci oameni la închisoare pentru că sunt consumatori”, a spus Nathaniel Erskine-Smith, un parlamentar liberal care susţine această idee încă de la alegerea sa în funcţie, în 2015.

”Însă, dacă analizezi probele, asculţi oamenii care au studiat situaţia sau au trăit-o, îţi dai seama imediat că nu este o abordare corectă”, a mai precizat acesta, citat de The Guardian.

Acţiunea canadienilor mai are un scop. Criza opioidelor din America de Nord continuă să coste SUA şi Canada mii de vieţii. Peste 4.000 de canadieni au murit anul trecut din cauza acestor substanţe, fiind mai mulţi decât numărul canadienilor care şi-au pierdut viaţa în accidente de maşină şi crime la un loc.

Ideea legalizării tuturor drogurilor pare să fie foarte populară în Canada, unde Partidul Democrat s-a declarat deja în favoarea acesteia, iar oraşul Vancouver a cerut oprirea imediată a pedepselor pentru posesia drogurilor ilicite.

Canada nu ar fi prima ţară care face acest pas. Portugalia a eliminat toate pedepsele pentru posesie şi consum de droguri încă din 2001, iar politica a dat roade, numărul dependenţilor de heroină şi alte substanţe foarte toxice scăzând considerabil.

Mai mult, numărul deceselor provocate de supradoze a scăzut masiv, rata de infecţie cu HIV şi crimele care au legătură cu drogurile au înregistrat şi ele un regres consistent.

Canadienii văd în legalizarea completă a marijuanei, care va intra în vigoare în doar câteva luni, şi o sursă importantă de venituri. Cetăţenii de la nordul paralelei 49 au cheltuit anul trecut o sumă estimată de 5,7 miliarde de dolari canadieni pe marijuana.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro