Joi, 18 aprilie 2024 - 10:20:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Noul preşedinte din Yemen a depus jurământul


25 februarie 2012

yemenPreşedintele Abd Rabbo Mansour Hadi, ales cu 99% din voturi, a depus în dimineaţa de sâmbătă jurământul în faţa Parlamentului din Yemen. Acesta s-a angajat „să apere unitatea ţării, independenţa şi integritatea sa teritorială”, potrivit televiziunii publice, preluată de mai multe agenţii internaţionale.
Mansour Hadi, care a fost singurul candidat la alegerile prezidenţiale, îl înlocuieşte pe Ali Abdullah Saleh, care a renunţat la putere, în urma protestelor de stradă, după 33 de ani în funcţie.


După ce-a depus jurământul, noul preşedinte s-a adresat yemeniţilor, cărora le-a promis deschiderea unui dialog cu toate forţele politice, reinstaurarea securităţii, ''fără de care orice dezvoltare economică ar fi imposibilă'', precum şi ''continuarea luptei împotriva Al-Qaida''. Hadi, ales pentru un mandat interimar de doi ani, urmează să fie învestit în noua funcţie luni, la Palatul prezidenţial.


Fostul lider de la Sanaa, Ali Abudllah Saleh, a renunţat la funcţie în schimbul unei amnistii care să-l protejeze de un eventual proces intentat împotriva actelor de corupţie şi de abuz de putere comise în timpul celor peste trei decenii în care s-a aflat la putere. De asemenea, Saleh a fost acuzat şi de reprimarea violentă a protestelor care au izbucnit în 2011, în contextul „Primăverii Arabe”, extinsă în mai multe state din zonă. Saleh a fost grav rănit în urma unei tentative de asasinat, vara trecută, el petrecând mai multe luni în convalescenţă în Arabia Saudită.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro