Miercuri, 19 februarie 2020 - 2:59:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Forţele antiteroriste din Ucraina, în stare de alertă


10 februarie 2014

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a plasat duminică unităţile antiteroriste în stare de alertă ca urmare a unei creşteri bruşte a numărului de ameninţări nespecificate, la adresa unor obiective importante de genul centralelor electrice, aeroporturilor şi conductelor de gaz şi petrol, informează Reuters, potrivit Mediafax.

În fosta republică sovietică au loc proteste antiguvernamentale masive şi nu este clar dacă anunţul neobişnuit al serviciului SBU ucrainean, postat pe site-ul său, are legătură cu demonstraţiile.

Descriind această măsură drept preventivă, Serviciul de Securitate a afirmat: "Conform legii, centrul antiterorist al SBU este obligat să pună în stare de alertă unităţile antiteroriste pe teritoriul ţării", în condiţiile în care aeroporturile internaţionale, centralele electrice şi staţiile de cale ferată şi de autobuz din marile oraşe sunt în pericol.

"Decizia a fost luată în conformitate cu legea privind combaterea terorismului. Acţiunea realizată de serviciile de securitate au drept unic obiectiv garantarea siguranţei publice şi stoparea activităţilor criminale în scop terorist. Aceste măsuri sunt transparente şi sunt în primul rând preventive", a afirmat SBU pe site-ul său.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a avertizat în legătură cu creşterea acţiunilor radicale şi a activităţilor teroriste după mai mult de două luni de manifestaţii în care protestatari antiguvernamentali au ocupat clădiri în capitală şi în alte oraşe, cerând o reformă politică şi demisia şefului statului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(254 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 februarie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro