Joi, 25 aprilie 2024 - 7:15:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cele mai ciudate legi din lume


7 februarie 2012

Uneori, legile date în anumite părţi ale globului stârnesc sentimente diferite, dela hohote de râs, la uimire sau chiar dezaprobarea celor care se confruntă cu ele sau doar aud de acestea. 

legiciudate

- Legile statului Ohio, SUA, pedepsesc cu închisoarea orice om care încearcă să îmbete un peşte.

- În York, Anglia, se află încă în vigoare o lege veche,ce permite unui englez rezident în acest oraş să ucidă fără a primi vreo pedeapsă orice scoţian. Ei bine, doar dacă are asupra sa un arc şi o tolbă cu săgeţi şi este ameninţător.

- Este considerată infracţiune atunci când un cetăţean britanic moare în interiorul Palatului Parlamentului din Londra. Nu este însă specificată sancţiunea şi cine o suportă.

- În Danemarca există o lege care-i obligă pe şoferi să se uite înainte de a pleca de pe loc dacă sub maşină nu se află cumva ascunşi copii

- În statul Carolina de Nord,SUA, legea îţi interzice să înjuri, dacă în preajma ta se află o persoană decedată

- În Anglia, a existat în secolul 19 o lege care permitea oricărei femei sărutate fără acceptul său să muşte pe nas cât de tare poate pe cel care se făcea vinovat

- În oraşul Chico, California, SUA nu sunteţi pasibili de închisoare dacă sunteţi prinşi cu o bombă nucleară asupra voastră, ci doar de o amendă în valoare de 500 de dolari pentru transport de material radioactiv pe teritoriul oraşului

- În Elvetia este ilegal să trânteşti portiera automobilului, dacă acesta nu îţi aparţine.

-   În Marea Britanie, legea permite femeilor gravide să urineze oriunde, fără să poate fi trasă la răspundere.

- În Singapore este contrar legilor acestei ţări să mesteci gumă de mestecat pe stradă.

- Dacă eşti în vacanţă în Anglia şi vrei să trimiţi o felicitare cuiva, ai mare grijă cum lipeşti timbrul. Dacă nu îl lipeşti corect şi eşti descoperit e posibil să ajungi la judecată pentru defăimarea Reginei.

- În statul american Vermont, orice femeie căsătorită care vrea să poarte proteză dentara e nevoită să aibă acordul scris şi semnat al soţului.

- Oraşul St. Louis, din Missouri, interzice prin lege ca un bărbat să salveze o femeie aflată în pericol, dacă aceasta poartă pe ea doar pijama

- Pe teritoriul Franţei este ilegal să dai numele Napoleon unui porc.

- În statul american Oklahoma, orice persoana care se strâmbă la un câine e acuzat şi judecat pentru agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro