Joi, 28 martie 2024 - 7:08:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un avion Airbus A320 s-a prăbuşit în Alpii Francezi


24 martie 2015

Un avion Airbus A320, al companiei Germanwings, s-a prăbuşit în sudul Franţei, în Alpii francezi, în regiunea Digne, masivul Trei Episcopi.

Aparatul de zbor avea o capacitate de 172, iar la bord ar fi fost 148 de persoane cu tot cu membrii echipajului. Reprezentanţii Autorităţii Aviatice Civile din Franţa au spus că avionul s-a prăbuşit la circa 100 de kilometri de oraşul Nisa. Premierul francez Manuel Valls a declarat că deocamdată nu se ştiu clar motivele accidentului.

Cel puţin 45 de pasageri ar fi spanioli, iar potrivit jurnliştilor spanioli de la La Vanguardia, este posibil ca printre pasagerii aflaţi la bordul avionului să se fi aflat şi 20 de studenţi germani, care au participat la un schimb de experienţă la Institutul Giola din localitatea Instituto Giola de Llinars del Valles, din Barcelona.

Mai multe echipaje de salvatori, inclusiv din Italia,  sunt la locul în care s-a prăbuşit nava. Din câte se pare, cea mai apropiată zonă locuită este la foarte mare depărtate, este foarte multă zăpadă şi nu se poate ajunge decât cu elicopterul.

Avionul făcea legătura dintre Barcelona şi Dusseldorf, iar cei mai mulţi erau cetăţeni germani. Ultimul mesaj de alertă, înainte ca aparatul de zbor să dispară de pe radare, a fost dat de echipaj la ora locală 10:47.

Preşedintele Francois Hollande a declarat că nu există niciun supraveţuitor.

Avioane Airbus A320 au fost implicate în 39 de accidente până acum şi şi-au pierdut viaţa 806 de oameni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro