Vineri, 26 aprilie 2024 - 3:48:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Intervenţie în forţă a trupelor speciale franceze, într-o suburbie din Paris


18 noiembrie 2015

Trupele speciale franceze au desfăşurat în această dimineaţă o operaţiune de amploare în cartierul Saint Denis, care se află la perferia Parisului. Potrivit jurnaliştilor francezi, vizat de acest raid ar fi coordonatorul atacurilor de vineri şi mai multe persoane. Deocamdată nu este clar dacă acesta a fost prins sau ucis.

Trei persoane ar fi fost ucise şi alte cinci ar fi fost arestate. Printre ele ar fi şi o femeie-kamikaze care şi-a declanşat centura cu exploziv. Mai mulţi membri ai forţelor speciale franceze ar fi fost răniţi. Un bilanţ oficial încă nu a fost anunţat.

Martorii spun că s-au auzit mai multe explozii şi focuri de armă. În zonă au ajuns şi trupe de militari, însă doar pentru a asigura protecţia oamenilor din zonă. Jurnaliştii au numărat trei camioane cu militari. Locuitorii din blocurile din apropierea au fost anunţaţi de la prima oră să stea în casă şi să nu iasă pe străzile din zonă.

Creierul atacurilor teroriste din Franţa ar fi Abdelhamid Abaaoud, un belgian de 27 de ani, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai activi militanţi ai Statului Islamic, ar fi principalul suspect pentru organizarea atacurilor din Paris. Este cunoscut şi sub numele de Abou Omar al-Baljiki şi ar apărea într-o înregistrarea video cu o atrocitate a Statului Islamic.

Acesta era volanul unei maşini care târa cadavre mutilate către o groapă comună. În 2014, teroristul şi-ar fi răpit fratele în vârstă de 13 ani, din Belgia, şi l-a dus în Siria să-l facă terorist. Tatăl său a depus plângere împotriva sa, iar justiţia belgiană l-a condamnat, în lipsă, la închisoare, pentru răpire.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro