Joi, 25 aprilie 2024 - 1:55:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


În inima Europei se naşte o nouă dictatură


24 aprilie 2013

Uniunea Europeană asistă neputincioasă la închegarea unei dictaturi la Budapesta, la derapajele antidemocratice ale guvernului Ponta precum şi la atacurile comise împotriva elitei intelectuale a ţării, scrie Deutsche Welle.

Ceea ce guvernele de la Budapesta şi Bucureşti îşi permit echivalează cu demontarea subversivă a fundamentalelor valori europene. Uniunea este confruntată cu o profundă provocare neavând un răspuns adecvat la întrebarea cum poate fi readus un stat pe calea virtuţilor democratice atunci când guvernul său nu se sinchiseşte nici de procedurile care sancţionează încălcarea acordurilor şi nici de dojenile Bruxelles-ului, scrie comentatorul cotidianului MAIN POST.

Că Viktor Orban îşi manifestă cu cerbicie refuzul de a se „domestici”, de a reveni la regulile democraţiei, se datorează şi faptului că Partidul Popular European, din care formaţiune Fidesz face încă parte, nu se desolidarizează vizibil şi eficient de Budapesta, relevă DIE PRESSE, adăugând că de fapt Comisia nu dispune de metodele prin care să-l penalizeze pe premierul ungar.

Şi astfel este cu putinţă ca în inima Europei să se zămislească o dictatură, la a cărei naştere Bruxelles-ul asistă neputincios, deduce NEUE OSNABRÜCKER ZEITUNG, deplângând la rândul său absenţa mijloacelor coercitive.

Că apriga doamnă Reding, Comisara UE pe Justiţie, s-a referit la utilizarea în extremis a „bombei atomice juridice”, altfel spus a măsurilor care se pot solda cu excluderea de facto a unei ţări din cadrul Uniunii, cum precizează SÜDDEUTSCHE ZEITUNG, nu-l impresionează câtuşi de puţin.

Sursa: capital.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro