Marţi, 19 martie 2024 - 9:00:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Locuitorii unui oraş din Spania protestează împotriva turiştilor


29 mai 2018

O platformă civică din oraşul basc San Sebastian a protestat împotriva felului în care autorităţile locale şi cele internaţionale – printre care Organizaţia Mondială a Turismului, care a organizat cea de-a 108-a întâlnire din istorie chiar în frumoasa localitate din nordul Spaniei – gestionează turismul local.

Platforma Bizilagunekin, care se traduce ”Împreună cu vecinii”, crede că multe zone din San Sebastian sunt prea aglomerate din cauza turiştilor. Partea veche a oraşului, La Pate Vieja, faimoasă pentru restaurantele sale, este considerată a fi ”saturată în ceea ce priveşte turismul” de către Consiliul Local din San Sebastian.

”Este imposibil să trăieşti în această zonă a oraşului. Preţurile au crescut enorm de mult”, a spus Markel Ormazabal, sociolog şi purtător de cuvânt al mişcării, citat de Euronews.

”Doar cei care au apartamente de familie îşi permit să trăiască în oraş. Restul, din cauza preţurilor, s-au mutat în satele învecinate”, s-a lamentat acesta, adăugând: ”Chiar şi magazinele de cartier, care funcţionează de zeci de ani, au început să crească preţurile, din cauza valului de turişti”.

Protestatarii au scandat: ”Nu vrem turişti în San Sebastian”!

Nu este primul protest împotriva turiştilor organizat în Spania. Anul trecut, aglomerarea provocată de vizitatori a scos în stradă mii de oameni în Barcelona şi Palma de Mallorca.

San Sebastian, oraş cu 185.000 de locuitori, a fost vizitat anul trecut de peste două milioane de turişti. În urmă cu doar cinci ani, numărul acestora era de cel mult un milion de oaspeţi.

San Sebastian este al patrulea cel mai popular oraş din Spania pentru turiştii străini, iar numărul acestora cel mai probabil va creşte în acest an.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro