Duminică, 7 iunie 2020 - 6:53:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

35 de lideri ai planetei au avut telefoanele ascultate


26 octombrie 2013

Un oficial al administraţiei americane a transmis numerele de telefon a 35 de lideri ai planetei Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA), care le-a pus sub ascultare, a dezvaluit The Guardian citând documente oferite de Edward Snowden/

Aceste informatii intervin in contextul in care Germania se arata scandalizata de dezvaluirile referitoare la o posibila supraveghere de catre Statele Unite a telefonului mobil al cancelarului Angela.

Reactionand la indignarea Berlinului, Jay Carney, purtatorul de cuvant al Casei Albe, a refuzat sa comenteze daca serviciile secrete americane au interceptat in trecut convorbirile telefonice ale cancelarului Germaniei.

Potrivit noilor documente publicate in cotidianul britanic, NSA "a interceptat convorbirile telefonice a 35 de lideri ai planetei, dupa ce un oficial al administratiei americane i-a transmis numerele de telefon".

La originea acestor dezvaluiri se afla fostul consultant al NSA Edward Snowden, refugiat in prezent in Rusia.

Potrivit acestui document intern, care dateaza din 27 octombrie 2006, NSA "incurajeaza oficiali de rang inalt din cadrul Executivului sa partajeze agendele lor de adrese cu agentia".

Unul dintre acesti oficiali a transmis NSA "200 de numere, dintre care 35 ale liderilor planetei", mentioneaza membri NSA intr-un document. Totusi, ei subliniaza ca aceste interceptari au dat putine rezultate.

The Guardian sustine ca a contactat administratia Obama in legatura cu acest document, dar aceasta a refuzat sa comenteze.

Purtatorul de cuvant al presedintiei americane, Jay Carney, a declarat ca nu va comenta "acuzatiile specifice care au fost facute", in legatura cu posibila interceptare in trecut a convorbirilor telefonice ale lui Merkel.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(139 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 6 iunie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro