Vineri, 29 martie 2024 - 9:43:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Antrax în estul Ungariei!


6 iulie 2014

Opt persoane sunt tratate la spital, iar aproximativ altor 50 de persoane le sunt administrate antibiotice ca măsură de precauţie, în cazul de antrax de la Tiszafured, a declarat sâmbătă medicul-şef din judeţul Jasz-Nagykun-Szolnok.

Cinci persoane din Tiszafured, în estul Ungarei, au fost spitalizate prezentând simptome ale unei infecţii cu antrax, anunţau vineri autorităţile ungureşti în domeniul siguranţei alimentare, anunţă Mediafax.

Autorităţile au acţionat bine în cazul de antrax din estul Ungariei, a apreciat sâmbătă ministrul Agriculturii Sandor Fazekas, care a adăugat că poliţia şi experţi investighează în vederea stabilirii cauzelor şi vinovaţilor.

Cazul ar avea legătură cu sacrificarea a două bovine la o fermă, potrivit Autorităţii pentru siguranţa alimentară. O parte din carne a fost folosită pe plan local, iar restul a fost livrată unei companii care operează cantine, potrivit aceleiaşi surse.

Ministerul Africulturii a declarat vineri pentru MTI că autorităţile relevante au adoptat toate măsurile necesare şi la timp.

Un specialist în agricultură, Zoltan Gogos, din cadrul Partidului Socialist (opoziţie), l-a îndemnat vineri pe ministrul Agriculturii Sandor Fazekas, care este totodată reprezentantul Tiszafured în Parlament, să-şi asume responsabilitatea politică "pentru tăcerea pe care autorităţile au păstrat-o asupra cazului" timp de 3-4 zile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro