Vineri, 29 martie 2024 - 11:58:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parisul - năpădit de şobolani


5 mai 2012

rattatoilleParisul are o populaţie de şobolani evaluată între 6 şi 8 milioane de rozătoare. Deşi nu s-au înregistrat creşteri faţă de anii precedenţi, problema a devenit de actualitate, scrie cotigianul Le Figaro. Cauza: temperaturile crescute şi înmulţirea şantierelor din Capitală, care ”îi deranjează”.

Societăţile de deratizare sunt bombardate cu apeluri de la locatari, firme şi instituţii. Şoarecii nu iartă nimic: apar în fabrici, apartamente, ministere, restaurante populare, palate de pe bulevardele şic. Reprezentantul unei firme de deratizare a declarat că, regulat, se primesc cereri pentru Palatul Élysée şi Adunarea Naţională.

Un martor a povestit pentru Le Figaro că a văzut un şoarece plimbându-se în largul său pe mocheta roşie a unui bar luxos. La staţia de metrou République, şapte şobolani au bagat frica în călătorii de pe peron - a povestit alt martor.

Conform specialiştilor, cele mai mari bătăi de cap le dau şoarecii. ”Şobolanii nu sunt buni căţărători. Invadează pivniţe, parcuri, metroul sau spaţii turistice. Dar cu şoarecii e mai complicat. De curând, am fost chemaţi să-i dăm afară dintr-un apartament de la etajul 18! Pătrund peste tot, au devenit rezistenţi la otrăvuri şi se înmulţesc în mare viteză. Avem clienţi la care am ajuns să mergem săptămânal”.

Pe lângă maladiile pe care le pot transmite, rozătoarele pot provoca mari pabuge materiale. ”Sunt sursa unor enorme avarii elecrice, fragilizează imobilele provocând uneori surparea clădirilor, căci rod tot, chiar şi pietre din zid”, a spus un specialist jurnariştilor de la Le Figaro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro