Marţi, 19 martie 2024 - 1:29:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Uber şi-a retras licenţa pentru a opera în Londra


22 septembrie 2017

Reglementatorul de transport din Londra a retras vineri companiei  Uber de licenţa sa de a opera de la sfârşitul lunii, afectând peste 40.000 de şoferi într-o lovitură imensă pentru aplicaţia de taxiuri, anunţă Reuters.

"Abordarea şi comportamentul lui Uber demonstrează o lipsă de responsabilitate corporativă în  legătură cu o serie de probleme care au implicaţii potenţiale asupra siguranţei şi securităţii publice", a declarat Transportul pentru Londra (TfL).

Ziua finală a licenţei lui Uber va avea loc pe 30 septembrie.

Uber, care are dreptul de a contesta decizia în termen de 21 de zile, nu a oferit un comentariu imediat. Nu este clar dacă Uber va putea opera în luna octombrie.

În Londra, Uber s-a confruntat cu critici din partea sindicatelor, parlamentarilor şi şoferilor tradiţionali de cabină neagră asupra condiţiilor de muncă.

La nivel global, Uber a suferit  câteva luni tumultoase după o serie de scandaluri care implicau acuzaţii de sexism şi agresiune în companie, ducând la presiuni asupra investitorilor, care au forţat plecarea fostul CEO şi co-fondator Travis Kalanick.

Aplicaţia a fost forţată să renunţe la mai multe ţări, inclusiv Danemarca şi Ungaria, şi s-a confruntat cu bătălii de reglementare în mai multe state şi ţări din întreaga lume.

Primarul din Londra, Sadiq Khan, a declarat că a susţinut decizia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro