Marţi, 16 aprilie 2024 - 4:54:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce scrie presa internaţională despre protestele din România


6 noiembrie 2017

Presa internaţională scrie, duminică seară, despre protestele de la Bucureşti şi din ţară faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei, relatează News.ro.

Agenţia Associated Press notează că peste 7.000 de români s-au strâns în capitală şi în alte oraşe pentru a protesta faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei, despre care criticii spun că vor slăbi eforturile pentru lupta anticorupţie.

Manifestaţii s-au strâns în faţa sediului Guvernului de la Bucureşti, scandând „Democraţia este sub asediu” şi fluierând din vuvuzele.

AP notează că participanţii au putut fi auziţi strigând că Partidul Social Democrat este „ciuma roşie”.

Ştirea din AP este preluată de alte canale din SUA, precum New York Times, Washington Post sau Fox News.

Agenţia Reuters notează că aproximativ 12.000 de persoane mărşăluiau spre Palatul Parlamentului, scandând „Nu vrem să fim o naţiune de hoţi”.

Spaniolii de la EFE scriu că peste 30.000 de persoane au ieşit pe străzile mai multor oraşe din România, la Bucureşti, Cluj, Sibiu sau Timişoara.

„Mii de români în stradă pentru independenţa justiţiei”, a scris şi Agenţia France Presse, care prezintă declaraţia unei manifestante. „Nu pot să rămân pasivă în faţa acestei tentative de subminare a independenţei justiţiei”, a spus Oana, un medic în vârstă de 35 de ani.

Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei au avut loc duminică seara, atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din ţară. Manifestaţii asemănătoare au fost anunţate pentru duminică şi în diaspora, în oraşe precum Paris, Berlin, Roma, Zurich.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro