Marţi, 19 martie 2024 - 1:54:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Atenţionare de călătorie pentru ţările nordice


19 mai 2018

Ministerul Afacerilor Externe a emis 3 atenţionări de călătorie pentru Danemarca, Suedia şi Norvegia prin care îi informează pe cei care vor să ajungă în aceste ţări că autorităţile locale au prelungit perioada de efectuare a controalelor la frontiere.

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Norvegiei cu privire la decizia autorităţilor locale de a extinde, până la data de 11 noiembrie 2018, regimul de control la trecerea frontierei de stat pe rutele de transport maritim dinspre Danemarca, Germania şi Suedia.

Paşaportul valabil este singurul document de identitate acceptat la controlul trecerii frontierei norvegiene pentru intrările pe rutele maritime (ferry-boat).

Totodată, autorităţile norvegiene au în vedere intensificarea controalelor pentru persoanele care intră pe teritoriul naţional prin punctele de frontieră de la graniţa cu Suedia de pe rutele terestre (rutiere şi feroviare) şi, dacă situaţia de securitate o va impune, extinderea controlului la frontiera naţională şi pentru persoanele care călătoresc pe rutele terestre şi aeriene din spaţiul Schengen.

Danemarca.

Regatului Danemarcei a decis să prelungească, până la data de 12 noiembrie 2018, controalele la frontiera danezo-germană. În aceste condiţii, toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (feribot) şi terestre (rutiere şi feroviare) dinspre Germania în Danemarca, trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil. Cerinţa este obligatorie şi pentru persoanele care tranzitează Danemarca către Suedia. Autorităţile de la Copenhaga avertizează şi asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim şi rutier (autobuze), din cauza verificărilor actelor de identitate ale pasagerilor.

Persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităţilor daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca. În aceste condiţii, MAE le recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei în Danemarca, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Suedia

Şi Suedia a decis să prelungească perioada de efectuare a controalelor la frontiere până la data de 11 noiembrie 2018.

MAE le recomandă  cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei înspre şi dinspre Suedia, un act valabil de identitate (paşaport sau carte de identitate naţională).

Ameninţarea teroristă persistă în Franţa

În urmă cu aproape două săptămâni, şi Franţa a anunţat că vor menţine controalele la frontieră până la data de 31 octombrie 2018.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că autorităţile locale vor menţine până la 31 octombrie 2018 controalele la frontiere, făcând cunoscută “persistenţa” ameninţării teroriste. Controalele la frontiere au fost restabilite conform dispoziţiilor articolelor 25 şi 27 din Codul frontierelor Schengen, după atentatele care au avut loc la Paris în 13 noiembrie 2015″, a anunţat MAE într-un comunicat de presă.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro