Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:23:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


UE vrea sistem electronic de vize


17 noiembrie 2016

Uniunea Europeană (UE) a propus un sistem referitor la verificarea în baza de date ale blocului comunitar  a documentelor de identitate şi informaţii legate de reşedinţa cetăţenilor care doresc să călătorească în spaţiul european.  Acesta va primi miercuri aprobarea de la Comisia Europeană.

Propunerea  acestui sistem a fost determinată de semnalele de alarmă trase asupra securităţii frontierelor UE  în urma mai multor atacuri teroriste comise de Statul Islamic (SI) în Franţa şi Belgia şi a numărului foarte mare de migraţii ilegale.

Sistemul propus de UE se va aplica cetăţenilor din circa 60 de ţări, inclusiv din Japonia, SUA şi chiar din Marea Britanie (în ciuda Brexit-ului), care pot vizita zona Schengen pentru călătorii de scurtă durată fără viză. Valoarea proiectului este estimată la circa 200 de milioane de euro, iar costurile anuale se vor ridica la 85 de milioane de euro, menţionează agerpres.ro

Turiştii şi oamenii de afaceri care doresc să viziteze ţările din Europa vor trebui să plătească o taxă de 5 euro pentru a se înregistra online în avans în cazul în care sistemul propus de UE va fi acceptat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro