Vineri, 26 aprilie 2024 - 4:03:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai tânără femeie din Forbes


9 martie 2012

sara-blakelyPlaneta are, potrivit Forbes SUA, 1.226 de miliardari a căror avere cumulată este de 4.600 miliarde de dolari.Cea mai tânără femeie din clasament este Sara Blakley.


La 41 de ani, este origininara din Florida, însă sediul companiei estimate la un miliard de dolari pe care a creat-o, se afla la New York.
Chiar dacă este una dintre cele mai bogate persoane din lume, Sara mărturiseşte candid că se teme de zborul cu avionul, de înălţimi şi de vorbitul în public. Asta chiar dacă şi-a clădit afacerea singură, prin forţe proprii, călătorind din stat în stat şi dând telefoane de afaceri din baie

.
Fosta angajată Disneyworld, Sara şi-a găsit adevărata chemare când umbla din casă în casă, în Florida, să vândă faxuri pentru compania Danks. Se simţea inconfortabil în umiditatea de afară şi nu reuşea să găsească o pereche de desuuri care să nu cuprindă nici talpă, dar care să nici nu se ridice pe picior.


Aşa că şi-a luat cei 5.000 de dolari, economiile de o viaţă, şi a plecat în Atlanta, unde nu numai că s-a pus pe studiat, dar a început să umble din fabrica în fabrică pentru a-şi face o idee despre cum va arăta şi cum va reuşi să producă pantalonul elastic.
Fără să cheluiasca niciun ban pe marketing sau branding, tânăra a petrecut ore întregi la calculatorul unui prieten, desenând logo-ul şi studiind strategii de marketing.


Acum, la vârsta de 41 de ani, îşi aminteşte amuzată cum a fost suprinsa de camerele de supraveghere ale unui magazin în timp ce-şi repoziţiona propriul produs, pentru a fi mai vizibil în ochii potenţialilor cumpărători.
Iar atunci când , în 2000, Oprah a spus în direct la televizor că Spanx era produsul ei favorit din acel an, afacerea a explodat. Nici măcar nu avea site web la acea vreme.


În primul an, compania a vândut de 4 milioane de dolari, iar în următorul de 10. Iar asta fără ca Sara să cheltuiască un cent pe publicitate sau să ceară ajutorul unor investitori.


În prezent, compania trimite anual câte nouă cataloage celor şase milioane de abonaţi. Cu aşa un success, Sara priveşte spre viitor cu încredere. Alături de CEO-ul companiei, Laurie Ann Goldman, plănuieşte, printre altele, să deschidă magazine de sine stătătoare, să scadă preţurile de producţie şi să lanseze o linie de costume de baie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro